Du sa det til meg

Marthe Wang

Sjanger: Pop

Vanskelighetsgrad:

Passer til: Ten Sing,

Om låta

«Du sa det til meg, er en låt som jeg ble inspirert til å skrive etter at jeg deltok på ungdommens klimastreik foran Stortinget i fjor. Jeg dro dit i god tro om at jeg, som ungdom, måtte bidra – og hadde en slags tanke om at «nå må de høre på oss»! I Spikersuppa møtte jeg noen jenter jeg har kjent siden de var barn. Plutselig var de blitt 14 og 16 år, og jeg innså at jeg ikke lenger var ungdom. Jeg har akkurat fylt 30 år – jeg har både stemmerett og muligheten til å bruke min musikalske stemme til å løfte frem ungdommers stemme i klimadebatten.

Jeg prøvde å skrive en litt lett og «enkel» låt – for å vise at det ikke trenger å være SÅ vanskelig for dem med makt å ta med fremtidens stemmer inn i beslutninger som omhandler fremtid. Her er en liten snutt med noen snapper jeg har fått av de skjønne jentene som jeg møtte på klimademonstrasjonen – jeg heier på dere!» (Marthe Wang, 2020)

Opphavsperson(er): Marthe Wang